Mamografia má novinku, najmodernejší skríningový prístroj

Neustály pokrok a modernizácia sú kľúčovým elementom práce v Nemocnici Malacky. Aj preto sme v piatok 12. 1. 2024 slávnostne predstavili novinku na rádiologickom oddelení, ktorou je digitálny mamografický prístroj Hologic – Selenia Dimensions. Jeho mamografický systém plne vyhovuje požiadavkám moderných skríningových a klinických zobrazovacích metód. Kombinuje precíznosť s jednoduchým užívateľským ovládaním.

Je ideálny pre pacienta a ošetrujúci personál, poskytuje vysokokvalitné zobrazenie s mimoriadne ostrým obrazom a výnimočne nízkymi dávkami žiarenia. Veľkým prínosom pre ženy je aj fakt, že Nemocnica Malacky patrí medzi skríningové pracoviská rakoviny prsníka na Slovensku a vykonáva kompletnú mamodiagnostiku vrátane USG vyšetrenia, prípadnej punkcie či biopsie alebo magnetickej rezonancie prsníkov. Pacientka je hneď po vyšetrení ústne informovaná o výsledku vyšetrenia.

Viac o mamografickom vyšetrení na TOMTO LINKU.

Galéria

Vážení návštevníci,
od pondelka 5.10. bude otvorený len jeden vstup do nemocnice a to cez triediaci stan, kde budeme každému návštevníkovi merať teplotu. Ostatné vchody do budovy budú zatvorené s výnimkou pohotovosti. Tento vchod bude slúžiť výlučne len pre urgentné prípady.

Ďakujeme za pochopenie.
Tím nemocnice Malacky.

Zatvoriť