NEMOCNICA MALACKY OD PONDELKA ZAČÍNA VÝRAZNE OBMEDZOVAŤ POSKYTOVANIE ZDRAVOTNEJ STAROSLIVOSTI

Nemocnica Malacky začala výrazne obmedzovať poskytovanie plánovanej zdravotnej starostlivosti. Príkazom ministra zdravotníctva SR sa musí nemocnica od pondelka 14.12.2020 reprofilizovať na lôžka pre príjem covid pozitívnych pacientov.

Napriek tomu, že sa s nemocnicou na reprofilizáciu rátalo až v tretej vlne pandemického plánu, od pondelka už toto neplatí a bude poskytovať zdravotnú starostlivosť aj covidovým pacientom.  

„Príkaz na reprofilizáciu nemocnice  sme v tomto období neočakávali, pretože naša nemocnica mala poskytovať štandardnú zdravotnú starostlivosť. Samozrejme rešpektujeme to a nemocnicu sa snažíme pripraviť tak, aby spĺňala všetky potrebné náležitosti na príjem covidových pacientov. V tejto chvíli sa musím poďakovať najmä našim zamestnancom, ktorí sa ku krízovej situácií v bratislavských nemocniciach postavili naozaj zodpovedne a o pacientov sa postaráme v maximálne možnej miere.“  Povedal predseda predstavenstva Nemocničná a.s Ing. Peter Kalenčík, MSc.,

Nemocnica Malacky bude mať od pondelka reprofilizovaných 10 lôžok pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre covid pozitívnych pacientov. Na oddelenie, aj z oddelenia budú pacienti aj zdravotnícky personál prechádzať cez filter, kde si pri vstupe oblečie potrebné ochranné zdravotnícke pomôcky. Tie minimalizujú možnosť nakazenia sa zdravotníckeho personálu. Vyčlenení personál bude počas celej doby ošetrovať covid pozitívnych pacientov a pri výstupe z oddelenia si personál vyzlieka špeciálne ochranné oblečenie tak, aby eliminoval prenos vírusu v čo najväčšej miere.

Od pondelka sa mení aj vstup do nemocnice. Triediaci stan sa presúva do hlavného poliklinického vchodu. Ten súčasný bude slúžiť výlučne ako vstup pre covid pozitívnych pacientov.

Chceme všetkých našich pacientov veľmi pekne poprosiť o rešpektovanie novovzniknutej situácie, len spoločne vieme zvládnuť túto situáciu.  

Nemocnica Malacky Vám praje všetkým veľa síl a pevné zdravie  

 

Vážení návštevníci,
od pondelka 5.10. bude otvorený len jeden vstup do nemocnice a to cez triediaci stan, kde budeme každému návštevníkovi merať teplotu. Ostatné vchody do budovy budú zatvorené s výnimkou pohotovosti. Tento vchod bude slúžiť výlučne len pre urgentné prípady.

Ďakujeme za pochopenie.
Tím nemocnice Malacky.

Zatvoriť