Nemocnica Malacky pripravuje očkovacie centrum proti ochoreniu COVID-19

Viac ako polovica personálu v Nemocnici Malacky je už zaočkovaná. Onedlho v nemocnici vznikne vakcinačné centrum pre región Záhorie. Nemocnica privíta dobrovoľníkov, ktorí majú záujem pomôcť s administratívnymi činnosťami v očkovacom centre.  

 

Nemocnica Malacky, ktorá lieči aj covid pozitívnych pacientov vyžadujúcich 24-hodinovú starostlivosť, má už proti tomuto ochoreniu zaočkovanú vyše polovicu svojho zdravotníckeho personálu. Zamestnanci, ktorí COVID-19 prekonali, budú podľa pokynov MZ SR zaočkovaní v ďalšej fáze v zmysle zverejneného vládneho nariadenia.

„Som rád, že naši zamestnanci pristupujú k očkovaniu zodpovedne a že tak môžeme ísť príkladom pre zvyšok spoločnosti. Momentálne intenzívne pracujeme na zriadení vakcinačného centra, v ktorom budeme očkovať obyvateľov nášho regiónu,“ uviedol riaditeľ Nemocnice Malacky Ing. Peter Kalenčík, MSc.

Nemocnica Malacky bola vybraná ako spádová nemocnica, ktorá bude realizovať očkovanie obyvateľov proti ochoreniu COVID-19 pre Malacky a okolité obce na Záhorí. V súčasnosti hľadá dobrovoľníkov na zabezpečenie administratívnych činností vo vakcinačnom centre. Podmienkou je vek minimálne 18 rokov, záujemcovia sa môžu prihlásiť na e-mailovej adrese veronika.arpasova@medirexgroup.sk.  

TLAČOVÁ SPRÁVA

Malacky, 22. januára 2021

Vážení návštevníci,
od pondelka 5.10. bude otvorený len jeden vstup do nemocnice a to cez triediaci stan, kde budeme každému návštevníkovi merať teplotu. Ostatné vchody do budovy budú zatvorené s výnimkou pohotovosti. Tento vchod bude slúžiť výlučne len pre urgentné prípady.

Ďakujeme za pochopenie.
Tím nemocnice Malacky.

Zatvoriť