Pri artróze pomáha liečba kmeňovými bunkami

Pri artróze pomáha liečba kmeňovými bunkami

Hoci artróza nie je život ohrozujúcim ochorením, bolesť a strata pohyblivosti kĺbov, ktorá je s ňou spojená, výrazne znižuje kvalitu života. Je preto prirodzené, že každý, kto týmto ochorením trpí, hľadá riešenia, ako si pomôcť. Okrem tradičnej, medikamentóznej liečby, môžu pacienti v súčasnosti skúsiť novú metódu terapie, a to pomocou kmeňových buniek. Realizuje sa v Nemocnici Malacky a štatistiky hovoria jasnou rečou: 80% pacientov je s výsledkom spokojných. 

Ako liečba prebieha?

Kmeňové bunky sú súčasťou vlastného organizmu, majú liečebné, regeneračné a hojivé schopnosti. V Nemocnici Malacky sa používajú nielen na liečbu artrózy kolenných, bedrových a zápästných kĺbov, ale aj na rýchlejšie zahojenie rán. Výhoda liečby pomocou kmeňových buniek spočíva v tom, že lieči príčinu bolesti, teda opotrebovanie chrupavky. Liečebný zákrok prebieha v lokálnom znecitlivení. Z tela pacienta sa odoberie dostatočné množstvo tukového tkaniva, z ktorého sa špeciálnou metódou v sterilných podmienkach izolujú kmeňové bunky. Tie sa následne aplikujú do postihnutého miesta kĺbu tak, aby pôsobili priamo v mieste poškodenia.

Úspešný návrat do života

Výrazné zlepšenie zdravotného stavu pociťujú pacienti už po dvoch týždňoch po aplikácii kmeňových buniek. Celkový stav poškodenej chrupavky sa zlepšuje spravidla po 2-3 mesiacoch. Dĺžka rekonvalescencie je individuálna a ošetrujúci lekár pacienta pravidelne monitoruje. Stav liečeného kĺbu sa kontroluje magnetickou rezonanciu. Liečba je tým trvalejšia, čím je aplikovaná v skoršom štádiu poškodenia chrupavky v kĺbe. S pribúdajúcim vekom prichádzajú rozličné zdravotné problémy a obmedzenie v pohybe bráni aktívnemu spôsobu života.  Moderné metódy liečby, ktoré sú už v súčasnosti k dispozícii, môžu znamenať doslova návrat do života.

Na bezplatnú konzultáciu v Nemocnici Malacky sa môžete objednať na čísle 0800 30 00 30 alebo cez web www.liecbabunkami.sk

Vážení návštevníci,
od pondelka 5.10. bude otvorený len jeden vstup do nemocnice a to cez triediaci stan, kde budeme každému návštevníkovi merať teplotu. Ostatné vchody do budovy budú zatvorené s výnimkou pohotovosti. Tento vchod bude slúžiť výlučne len pre urgentné prípady.

Ďakujeme za pochopenie.
Tím nemocnice Malacky.

Zatvoriť