Deň zdravia pripomenul dôležitosť prevencie u diabetikov

Hodnotu zdravia si neraz uvedomíme až vtedy, keď nám prestane slúžiť. Svetové dni zdravia nás upozorňujú na to, aby sme si chránili to najcennejšie, čo máme a mysleli na prevenciu. Vo štvrtok 14. novembra si svet pripomenul Svetový deň diabetu a Nemocnica Malacky spolu s ním.

Obávaná diagnóza

„Téma diabetu je nanajvýš aktuálna, pretože počet ľudí s touto diagnózou neustále narastá,“ povedal MUDr. Robert Vetrák, MPH, manažér pre zdravotnú činnosť pre Nemocničnú a.s. Poukázal na skutočnosť, že na Slovensku je viac ako 320 000 diabetikov. „Veľkou mierou sa pod tento vývoj podpisujú najmä nezdravý životný štýl a obezita, ktorá sa objavuje už v detskom veku,“ poznamenal. „Práve skorá diagnostika  pomáha eliminovať výskyt komplikácií diabetu, medzi ktoré najčastejšie patria hypertenzia, poruchy metabolizmu, neuropatia, ako aj diabetická retinopatia. Tá, ak je neliečená, môže vyústiť až do straty zraku,“ dodal.

Vyšetrenia prebiehali v príjemnej atmosfére

Vo vestibule nemocnice vítali od rána návštevníkov sestričky Judita Mlynarovičová a Vlasta Karovičová. V príjemnej atmosfére im ochotne zmerali hladiny cukru v krvi a odpovedali na rozmanité otázky. Ľuďom s pozitívnym výsledkom odporučili návštevu diabetológa na účely kompletnej diagnostiky. Akcia, ktorá sa stretla s pozitívnym ohlasom, trvala od 8.00 do 12.00 hod. a možnosť dať sa vyšetriť využilo 150 záujemcov. Deň zdravia v Nemocnici Malacky prispel k zvýšeniu povedomia o tomto civilizačnom ochorení a ponúkol informácie o jeho príčinách, príznakoch a možnostiach liečby.

 

Galéria

Deň zdravia Malacky

Vážení návštevníci,
od pondelka 5.10. bude otvorený len jeden vstup do nemocnice a to cez triediaci stan, kde budeme každému návštevníkovi merať teplotu. Ostatné vchody do budovy budú zatvorené s výnimkou pohotovosti. Tento vchod bude slúžiť výlučne len pre urgentné prípady.

Ďakujeme za pochopenie.
Tím nemocnice Malacky.

Zatvoriť